Selecteer een pagina

Van oudsher zijn vooral lekker eten en afvallen in eerste instantie niet echt met elkaar verbonden. Dit komt vooral omdat veel mensen diëten nog altijd als tijdelijk beschouwen. Maar afvallen en lekker eten lijken wel degelijk prima samen te gaan. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn. Hier zijn een paar redenen waarom je nog steeds plezier kunt hebben tijdens een dieet. 

Eet voedsel dat je echt lekker vindt

Wanneer je minder calorieën tot je gaat nemen gaat je lichaam je vet reserves verbranden waardoor je afvalt. Elimineer dus voedsel waar je niet echt om geeft. Het is het beste om af en toe het voedsel te eten dat je echt lekker vindt. Zolang je met mate eet, is het een goed compromis tussen gezond eten en afvallen. Oftewel concentreer je dus niet op ‘niet meer eten’. Besluit in plaats daarvan om ‘minder te eten’. Hoe minder je jezelf verbiedt, hoe minder trek je hebt in dat “verboden” voedsel. Zolang je er maar voor zorgt dat je je eetpatroon wijzigt naar een gezonde manier. 

De lekkere trek zal verminderen

Nadat je al een tijdje wilt afvallen, zul je merken dat je trek in suiker aanzienlijk is verminderd. Daarom wordt het gemakkelijker om af te vallen met gezond eten. Omdat de trek in vooral lekker eten na verloop van tijd sterk afneemt. Gezond eten combineren met afvallen is nu nog eenvoudiger geworden. Niet omdat we verschillende dingen eten, maar omdat we andere dingen lekker vinden. 

Gezond eten lekkerder maken

Probeer meer te variëren met de bereiding en producten. Er zijn namelijk vele voedingsmiddelen en ingrediënten die vaak vergeten worden, maar die wel erg gezond én lekker zijn. Probeer je vlees of vis te grillen in plaats van te bakken of te frituren. Wanneer je gaat grillen kan het vet er gemakkelijk afdruipen en zul je dit niet opeten. Bij het grillen heb je namelijk weinig of geen vet nodig. Ook groenten stomen, grillen, braden, marineren en braden kan je doen in de oven. Zo creëer je veel meer bite en wordt de smaak behouden. Hierdoor kun je een dieet volgen en tegelijkertijd blijven genieten van heerlijke maaltijden en tussendoortjes. En het voordeel is dat heel het gezin van de heerlijke recepten kan blijven mee eten. 

Variëren in eten

Weten wat je doet is erg belangrijk. Kennis is macht, en die macht leidt tot een gezonder, slanker leven. Het is bijvoorbeeld niet goed om fructose alleen binnen te krijgen door fruit te eten. Een uitgebalanceerd dieet met groenten, fruit en voldoende vezels zorgt echter voor een evenwicht van alle vitamines en mineralen die je zou moeten consumeren.

Je moet dus leren wat je moet eten. Wanneer ons lichaam eiwitten en koolhydraten maakt, moeten we weten wat ze bevatten. Breng deze kennis in de praktijk en je bent al op weg naar een gezonder, slanker leven. Dit zorgt ervoor dat de kilo’s die je kwijtraakt voorgoed wegblijven.

Werken met kruiden en specerijen

Terwijl je jouw dieet diversifieert, zul je ontdekken dat er meer heerlijke recepten zijn dan roerbak groenten en salades. Breng je eten op smaak met kruiden en specerijen zoals knoflook, citroensap, gember en bouillon. Daarnaast wordt aanbevolen om het gerecht aan te vullen met onverzadigde plantaardige vetten. Veel mensen geloven dat vet ongezond is en dat je tijdens een dieet geen vet kunt eten en nemen. 

Sla niet door in je dieet 

Veel mensen nemen de moeilijke beslissing om alle ongezonde voedingsmiddelen uit hun wekelijkse schema te schrappen en ze nooit meer te eten. Dit vereist echter veel discipline en zelfbeheersing en is op de lange termijn erg moeilijk vol te houden. Zorg ervoor dat je gematigd consumeert. Zo kan je het met gemak en plezier jarenlang volhouden. Er komt een tijd dat je de verleiding moeilijk kunt weerstaan ​​en bezwijkt voor patat en chocoladetaart. Wanneer je de lat heel hoog legt voor jezelf en strenge dieetregels opstelt dan is het heel moeilijk om deze regels op de lange termijn vol te houden.

Lekkere recepten

Vind je het na deze blog nog steeds moeilijk om zelf lekkere recepten op tafel te zetten? Dan zijn er verschillende afslankprogramma’s waar je lid van kan worden voor persoonlijke ondersteuning. Dit zijn online afslankprogramma waarbij leden elke week een nieuw weekmenu en nieuwe recepten ontvangen. Zij hebben zich ten doel gesteld om zoveel mogelijk mensen te helpen met afvallen maar dan wél met lekker complete weekmenu’s.